Книга, варта уваги

Енциклопедія Сучасної України (ЕСУ) – перша багатотомна енциклопедія, що правдиво, неупереджено й всебічно подає цілісний багатогранний образ України ХХ–ХХІ століть у особах, інституціях, поняттях. Видання охоплює всі сфери буття України – від географічного положення, природи, історії, політичного устрою, економіки й промисловості, науки, культури, мистецтва, літератури до спорту й молодіжної субкультури.
ЕСУ вміщує статті не лише про громадян України, а й про українців, які мешкають за кордоном і стали відомими в тій чи іншій сфері життя. Не оминули в ЕСУ зарубіжних українознавців. Енциклопедія містить інформацію про національні меншини України, їхню історію, інституції, видання, відомих представників.
Значний блок статей в ЕСУ присвячено подіям, інституціям, поняттям, науковим напрямам. ЕСУ подає об’ємні статті про всі області, райони, міста та селища міського типу, в яких висвітлюється історія, природні умови, економічний стан, розвиток промисловості та сільського господарства, подаються дані про наукові та навчальні установи, заклади культури, релігійні громади, видатних уродженців цих місць.
Є в ЕСУ статті про всі державні навчальні заклади і переважну більшість недержавних, про академічні установи, НДІ, про найважливіші підприємства різних форм власності.
Серед авторів ЕСУ – всесвітньо відомі дослідники, визнані авторитети у своїй галузі – провідні фахівці Національної академії наук України, галузевих академій, науковці вищої школи, мистецтвознавці, краєзнавці, видатні вчені діаспори.
Станом на 2017 рік видруковано 20 томів ЕСУ (А–Мік) з 30-ти запланованих.

В довідково-бібліографічному відділі нашої бібліотеки можна погортати сторінки паперової версії цього епічного видання. Запрошуємо також наших читачів ознайомитись з ЕСУ в режимі онлайн.
Доступ здійснюється з сайту бібліотеки за посиланням.