Міжнародний день чаю

Уже стало доброю традицією в бібліотеці відзначати Міжнародний день чаю. І дійсно приємно зимою зігрітися запашним чаєм, поговорити з друзями, послухати розповіді про традиції чаювання у різних країнах.
Волонтери групи «Пошук» розповіли про виникнення та розповсюдження чаю, показали, як заварюють цей напій в Англії, Італії, Німеччині. За чашкою чаю вони поділились ексклюзивними рецептами солодощів.

Про цілющі властивості чаю знають практично в усіх куточках нашої планети. Учасники чаювання розповіли про слов’янські традиції, показали різноманітні атрибути, посуду, різні види чайного заварювання. Свято було інтернаціональним. Наприклад, чаювання в Азербайджані – це справжня церемонія, яка символізує гостинність. А в Анголі чай готують виключно чоловіки, причому різними способами та вигадками, перетворюючи чаювання у казковий ритуал.

Китайці говорять: Смакуючи справжній чай, ви смакуєте саме життя.

На святі чаю були також підведені підсумки конкурсу «Україна: звідки я родом», що був організований за ініціативи профкому та бібліотеки вузу. Переможцями конкурсу стали:

І місце – Підгородецький Олександр (КНтаІ);
ІІ місце – розділили між собою Виноградова Вероніка і Шелудько Аліна (ТВМС);
ІІІ місце – Скотар Олена (ОТС).

У підготовці свята активну участь взяв КСМ університету. Щиро вдячні за спонсорську допомогу профком вузу, а за підтримку і сприяння – деканатам факультетів ТВМС, ОТС, ТНР, ТОРБТ.