Книжково-ілюстрована виставка «Золотокриле слово Олеся Гончара»

Олесь Гончар

ОЛЕСЬ ТЕРЕНТІЙОВИЧ ГОНЧАР.
100 РОКІВ ВИДАТНОМУ УКРАЇНЦЮ

(1918-1995)

Олесь Гончар

3 квітня вся Україна відзначатиме 100-річчя Великого українця, людини світу і чарівного Дніпра, совісті і світоча української нації, пейзажиста, лірика, письменника і публіциста, критика, громадського та державного діяча, літературознавця, борця за мир і людські права, академіка, який довгий час очолював спілку письменників України, був головою Українського державного комітету захисту миру, членом Всесвітньої Ради Миру, депутатом Верховної Ради, Героем України…

Олесь Гончар   Олесь Гончар

Творчість Олеся Гончара відома й ушанована в усьому світі. Його твори перекладено більш як 40 мовами. Свідченням висо­кого авторитету Олеся Гончара не лише в Україні стало при­судження йому Міжнародним Біографічним центром у Кемб­риджі (Англія) почесного титулу «Інтелектуал світу 1993 року».

Олесь Гончар   Олесь Гончар

Першими літературними вчителями майбутнього письменника були Тарас Шев­ченко, Леся Українка, Іван Франко, Іван Нечуй-Левицький, Панас Мирний, Андрій Головко, Степан Васильченко, Григо­рій Косинка, чиї твори він читав і перечитував з насолодою.

Олесь Гончар

Сьогодні ми бережемо його книжки, вчитуємося у його мудрі думки і ніби відчуваємо на сторінках тепло рук Гончара і чуємо його тихий зворушливий голос. Запрошуємо усіх бажаючих відвідати абонемент художньої літератури (к.353) і переглянути експозицію книжкової виставки «Золотокриле слово Олеся Гончара».

Чекаємо на Вас!