«Сльоза омиває опалену душу»

Чорнобиль

Чорнобиль

На абонементі художньої літератури представлені книги, присвячені трагедії на Чорнобильській АЕС.

На ній можна побачити: документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси як кінця 80-х, так і сьогодення.

Чорнобиль    Чорнобиль

З кожним роком все далі відходять у минуле події, пов’язані з аварією на Чорнобильській АЕС – найбільшою у світі техногенною та екологічною катастрофою. Утім, до цієї теми ще неодноразово будуть звертатися політики, вчені, медики… А для чисельної армії переселенців і власне самих ліквідаторів Чорнобиль назавжди залишатиметься незагоєною раною.

Чорнобиль     Чорнобиль

Що ж таке Чорнобиль для України? Це близько трьох з половиною мільйонів постраждалих від катастрофи та її наслідків. Це майже 10 відсотків території, що зазнала прямого радіаційного ураження, 160 тис. людей із 170 населених пунктів, яким довелося покинути рідні оселі і переїхати в інші міста, це постійний страх людей за своє життя і здоров’я, за долю дітей та онуків, за екологічний стан земель і лісів, морів і рік, підземних вод.

Чорнобиль       Чорнобиль

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Запрошуємо відвідати виставку!