«Забути цього неможливо»

Щороку 11 квітня в світі відзначається Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Саме в цей день в 1945 році в’язні концтабору Бухенвальд підняли повстання проти нацистів та вибороли свою свободу й отримали шанс на життя.

У цей день Україна разом з усім світом вклоняється людям, які пройшли важкий шлях через фашистські табори. Саме в цей день весь світ віддає данину скорботної пам’яті жертвам нацизму із 30-ти країн світу, які загинули в концтаборах за роки війни.

Під час Другої Світової війни на території гітлерівської Німеччини та окупованих нею держав діяло чотирнадцять тисяч концентраційних таборів і гетто, через які пройшли вісімнадцять мільйонів людей багатьох національностей. Важко осягнути, що у цих фабриках смерті безневинно загинули одинадцять мільйонів чоловіків, жінок і дітей. Серед них – сотні тисяч українців. Вічна їм пам’ять.
З цієї нагоди ми підготували книжково-ілюстративну виставку «Забути цього неможливо», на якій представлена документальна, художня література, кіносценарії, ілюстрації з книг та періодичних видань.

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з матеріалами експозиції (кімн.353)