«Перемога в серцях поколінь» (До Дня пам’яті та примирення та 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні)

В ці травневі дні по всій Україні висловлюється повага ветеранам війни, шанується пам’ять про загиблих воїнів, жертв воєнних злочинів проти людяності.

Друга світова війна двічі пролетіла вогняним птахом по всій Україні, опалила кожну сім’ю і кожне людське життя. Для всіх нас війна – вічно у незгасній пам’яті. Події Другої світової війни вражають силою народного духу, величчю подвигу мільйонів, що піднялися на захист рідної землі.

    

Книжково-фотодокументальна виставка на абонементі художньої літератури – це історія мужності й самопосвяти в ім’я спільної перемоги над нацизмом. Шість довгих років палахкотіла Друга світова війна. Про неї створено історичні праці, літературні та музичні твори, живописні полотна, про неї розповідають документальні та художні фільми, театральні вистави, мемуари, але цей літопис був би неповний без фотографій воєнних років – свідків війни.
У ці травневі дні ми з жахом згадуємо ту страшну війну і дякуємо всім, хто зміг, не дивлячись ні на що, захистити нашу землю.