Вечір пам’яті, присвячений  90-річчю професора  Білого Я.І.

 

22 вересня виповнилося б 90 років від дня народження відомого вченого, доктора технічних наук, професора, автора понад 500 наукових робіт Білого Якова Івановича. Цій події була присвячена година пам’яті, організована бібліотекою разом з кафедрою хімічних технологій  кераміки,  скла та будівельних матеріалів.

У вступному слові доцент кафедри Науменко С.Ю. нагадала присутнім  основні етапи діяльності Я.І.Білого. Практично вся його науково-педагогічна робота  пов’язана з нашим університетом: не лише як талановитого науковця, вимогливого педагога, а й як організатора, адже 15 років, а саме з 1984 по 1998 рік Яків Іванович був ректором університету.

Своїми спогадами  про Якова Ївановича  поділились  його колишні учні, аспіранти, а сьогодні вони професори, доценти: Голеус В.І.- професор, зав.кафедри, Рижова О.П. – проректор з  науково-педагогічної роботи, Мінакова Н.І., Нагорна Т.І., Білий О.Я. – син Якова Івановича. Всі виступаючі наголошували на величезній працездатності Якова Івановича, вимогливості до себе та співробітників, аспірантів, людяності і надзвичайній скромності.  Кислична Р.І., хвилюючись, зі сльозами на очах  прочитала вірш, написаний нею  у день смерті  Якова Івановича.

Світла пам’ять про Я.І.Білого  – Людини, Ученого з великої літери назавжди залишиться в історії  нашого університету, а також в серцях тих, кто працював разом з ним.