Літературно-музичний вечір “Ті дні у пам’яті народній”

9 мая

9 мая

Чимало пам’ятних дат дарує нам календар, але є день, який не підлягає забуттю – велике свято Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Все далі відходять ті грізні роки, все менше ветеранів, яким ми зобов’язані життям. Студенти факультету ТНР відкрили в бібліотеці тиждень вечорів Пам’яті. Вони підготували літературно-музичну композицію, присвячену тим страшним подіям.

9 мая   9 мая

Цікавим і пізнавальним був виступ професора В.М.Набівача, який розповів про життя в евакуації і післявоєнне дитинство, про те, як відновлювався наш вуз після війни. Затамувавши подих, слухали студенти про те, як хімтеховці будували нові гуртожитки і корпуси, як прагнули знань, як нелегко їм було в ту лиху годину.

9 мая   9 мая

А голова Ради ветеранів М.В.Рогальов згадував тих викладачів, які були учасниками Другої світової війни. Це Спартак Михайлович Іванов, Михайло Іванович Шенбор, Георгій Антонович Заїченко та ін.
Декан факультету Сухомлін Д.А. подякував студентам за прекрасно підготовлений вечір, закликав їх шанувати історію і бути активними учасниками всіх патріотичних заходів вузу.

9 мая

Жива людська пам’ять, не старіє вона з роками, не тьмяніє. Вона стукає в наші серця обелісками в полі. І поки буде існувати наш рід, існуватиме і пам’ять, бо без неї немає у нас майбутнього. Дякуємо профкому вузу за участь у підготовці вечора Пам’яті.