У бібліотеці відбулася презентація монографії Авдєєнко А.П. «Хіноніміни: від протиракових препаратів до молекулярних комп’ютерів»

 

Авдєєнко Анатолій Петрович закінчив Дніпропетровський хіміко-технологічний інститут у 1971 році з відзнакою та вступив до аспірантури при кафедрі технології основного органічного та нафтохімічного синтезу. Після дострокового захисту кандидатської дисертації був направлений з 1 серпня 1974 року на викладацьку роботу в Краматорський індустріальний інститут (зараз Донбаська державна машинобудівна академія), де працював на посадах старшого викладача, доцента, а з 1989 року і по теперішній час – завідувача кафедри хімії та охорони праці.

У 1977 році Авдєєнку А.П. присвоєно звання доцента кафедри хімії, а в 1992 році – звання професора кафедри хімії.

Свою  монографію він присвятив засновнику школи хінонімінщиків в Україні  професору С.І. Бурмістрову. У ній зібрано та систематизовано дані з пошуку галузі застосування пара-хінонімінів, пара-хіноноксимів та деяких продуктів їх реакцій.

Монографія рекомендована для хіміків-органіків, хіміків-технологів та спеціалістів тих галузей, в котрих використовуються хіноніміни і хіноноксими. Ознайомитися з монографією можна в Довідково-бібліографічному відділі (к.359)