Книжкова виставка, присвячена 115 роковинам від дня народження видатного вченого Г.Г.Беляєва.

18 листопада виповнюється 115 років від дня народження Григорія Гнатовича Бєляева  – доктора технічних наук, професора, талановитого науковця, мудрого наставника. Народився Григорій Гнатович у 1906 році на Брянщині. У 1929 році вступив до Московського  університету, але через матеріальні труднощі  закінчити його не зміг. З перших днів війни знаходився на фронті. У 1949 році Григорій Гнатович  захищає кандидатську дисертацію у Новочерскаському політехнічному інституті і згодом переїжджає до Дніпропетровська на запрошення нашого  хіміко-технічного  інституту очолити новостворену кафедру  технології силікатів.

Науковий напрям Беляєва Г.Г. – технологія емалювання металів – галузь, у якій він став загальновизнаним авторитетом. Григорій Гнатович успішно захищає докторську дисертацію і в цей же період організовує та очолює  науково-дослідну лабороторію з емалювання металів. Емалі, створені в лабороторіі, знайшли широке впровадження на багатьох заводах  як в Україні, так і далеко за ії межами. Учні Беляєва Г.Г. успішно захищали дисертації як кандидатські, так і докторські.

Помер Григорій Гнатович у 1965 році, (на жаль, у занадто ранньому віці),  та справа його успішно продовжується  його учнями.

У читальній залі бібліотеки (кімн.350) оформлена книжкова виставка, присвячена 115 роковинам від дня народження  видатного вченого  Г.Г.Беляєва. Запрошуємо ії відвідати, адже ви відкриєте для себе ще одну сторінку історії нашого університету.