У читальний залі науково-технічних періодичних видань (350 кім.) організована книжкова виставка:”Козаків звитягу поважаємо, єдність із минулим відчуваємо”

 
1 жовтня в Україні святкують День захисників та захисниць України. Цей день приурочений до вшанування військових, які присвятили своє життя захисту країни та її суверенітету. Нагальна потреба у такому загальнодержавному святі особливо гостро постала після російської окупації Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей.
День захисників та захисниць України набув особливого значення під час повномасштабного російського воєнного вторгнення. Це свято стало символом визнання та вдячності військовим і громадянам України, які встали на захист своєї країни. Боронити державу – непроста справа, проте ЗСУ успішно з нею справляються. І ми мусимо допомагати їм усім, чим можемо – не тільки у свято, а й кожного дня.
Віримо у Збройні Сили України та сподіваємося на скору Перемогу! Слава усім нашим захисникам та захисницям
1 жовтня також святкують свято Покрови Пресвятої Богородиці.
Покрова Пресвятої Богородиці – велике християнське і народне свято, пов’язане з переказами про чудесне явлення Діви Марії жителям Константинополя. У зв’язку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар, Покрову відзначають 1 жовтня.
Покрова Пресвятої Богородиці була одним з найголовніших свят запорозьких козаків.
День Українського козацтва – свято України, що відзначається  1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці .
У XVI-XVII ст. в ході боротьби з іноземними завойовниками українська народність істотно консолідувалася. Найважливішу роль зіграло при цьому виникнення особливих військових формувань – козацтва (XV століття), яке створило державу (XVI століття) зі своєрідним республіканським ладом – Запорізьку Січ, яка стала політичним оплотом українців
В цей день українці згадують історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення.
До цих свят у читальний залі науково-технічних періодичних видань (350 кім.) організована книжкова виставка:”Козаків звитягу поважаємо, єдність із минулим відчуваємо”
У читальний залі науково-технічних періодичних видань (350 кім.) організована книжкова виставка:”Козаків звитягу поважаємо, єдність із минулим відчуваємо”